sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Viiniä joulupöytään

Lainaan hieman Koti ja keittiö lehteä, sillä siinä oli mainioita viinisuosituksia Alkon uutuuksista joulupöytään tai miksei myös lahjaksi?



Baby Bush Mourvèdre Barossa Valley 2008


13 p ★★★★★
Hewitson, Australia
Rypäle: Mourvèdre
14,84 e

Hewitsonin suositun Miss Harry -viinin seuraksi Alkoon tuli Baby Bush. Mehevän lämpimässä tuoksussa on marjaisuutta, mausteita ja mansikkaa. Maukas ja pehmeä maku vastaa tuoksua, siinä aistii kypsää luumua. Jälkimaku on pitkä ja makeanoloinen. Erinomainen yleisviini pihvin, riistan ja pehmeiden, rasvaisten juustojen kanssa. Maukas seurusteluviini. Dekantoi tunti. Tarjoa 20–22-asteisena. Muutaman vuoden säilytys mahdollinen.

 

 

Santa Helena Siglo de Oro Reserve Carmenère 2008


11,5 p ★★★★★
Colchagua Valley, Chile
Rypäle: Carmenère
7,79 e

Santa Helena on uusinut Siglo de Oronsa onnistuneesti hinnan pysyessä silti maltillisena. Paahteisessa tuoksussa aistii luumua, mustikkaa, eukalyptusta ja yrttejä. Makeanoloinen ja täyteläinen maku on rehevä ja yrttinen. Jälkimaku on pitkä. Sopii mausteisten ja marinoitujen punaisten lihojen, mutta myös possun kanssa. Sopii myös lampaankyljyksen ja -paistin kanssa. Dekantoi vähintään tunti. Tarjoa 18–21-asteisena. 2–5 vuoden säilytys on mahdollinen.

Molempia viinejä olen maistanut, Santa Helena on kevyempi ja helpompi viini. Nämä siis saivat Koti ja keittiö lehden raadilta ylläolevat arvostelut ja viisi tähteä, joka tarkoittaa, että viini on enemmän kuin hintansa arvoinen ja todellinen löytö!

Loppuun lisään vielä muutaman oman lempparipunkun

Nederburg Edelrood 2008
Etelä-Afrikka
Rypäle: Cabernet Sauvignon, Merlot
Hinta 9,99€

Erittäin täyteläinen, notkea, tumman marjainen, herukkainen, mausteinen, mehevä, nokinen
Viini on väriltään tumma ja värikylläinen. Tuoksu on runsas tammen sävyttämä, mausteinen. Maultaan Edelrood on melko voimakas, ryhdikkäästi hieman tanniininen ja mausteinen.

Viinillä on useampi sijoitus vuoden viinit kilpailuissa.


Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage
Etelä-Afrikka
Hinta: 8,59€

Erittäin täyteläinen, notkea, karhunvatukkainen, mehevä, mausteinen, savuinen, hennon eukalyptuksinen


Eiköhän näistä jo löydy palanpainikkeeksi ja kinkun seuraksi jokaiselle jotain.

Kuvat ja tiedot: alko sekä koti ja keittiö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti