perjantai 22. elokuuta 2014

Kirpparilöytöjä lastenvaaterintamalla

Lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden kierrätys toimii mielestäni oikein hyvin Suomessa ja etenkin pääkaupunkiseudulla. Minulla ei ole kovin montaa ystävää/ tuttua, jotka olisivat juuri ohittaneet pikkuvauva ajan, joten mitään suuria tavaralahjoitusten määriä ei ole tullut vastaan. Täten aloin jo miltei heti raskaudesta tiedettyäni systemaattisesti koluamaan lähialueen kirpputoreja.

Matkan varrella on tullut opittua paljon aivan uudesta maailmasta "lastenvaatteet ja -tarvikkeet" Merkkejä on ihan uskomaton valikoima, on laatueroja, kokoeroja ym.. Myös tietysti vaatteiden tyyli vaihtelee hyvin paljon eri valmistajilla ja onhan ne mielekkäät merkit jo valikoituneet suuresta massasta. Ilokseni olen saanut huomata, että lasten vaatteissa on käytössä paljon luomu / orgaanista puuvillaa. Lisäksi myös kotimaisia merkkejä löytyy yllättävänkin paljon.
Neutraalit värit miellyttävät ja nyt pinnalla oleva raita näkyy myös lastenvaatevalikoimissa
Suurin kulutus mille pienten lasten vaatteet joutuvat on pesu, vauvan päällähän ne eivät oikeastaan kulu mihinkään. Pienimmät vaatekoot eivät yhdellä vauvalla ehdi monta kertaa pesuunkaan, joten kirppareilta tekee aivan mahtavia löytöjä. Ikäväkseni olen tosin saanut huomata, että jotkut vaatteet on kierrätetty jo niin monta kertaa, että yksinkertaisesti puuvillan värit ovat haalistuneet ja materiaali todella venähtänyt ja virttynyt. Myös tietyt "suositut merkit" tuntuvat pitävän hintansa ihmeellisen hyvin myös käytettynä.

Kirppiksiä joilla olen kierrellyt:

  • Nella ja Nuttu Espoon Olarissa. Itsepalvelukirppis, josta löytyy myös äitiysvaatteita, leluja ja muita tarvikkeita. Siisti ja paljon hyvää tavaraa.
  • Vekarakirppis Helsingin Kumpulassa, hyvin samanlainen kuin Nella ja Nuttu. Plussaa su. aukiolosta.
  • Minipoppoo, on kehuttu. En ole vielä tutustunut.
Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistykset järjestävät myös aktiivisesti lastenvaate ja -tarvike kirpputoreja. Näistä olen tehnyt paljon löytyjä. Yhdistykset ilmoittelevat kirppikisistä netissä yleensä hyvissä ajoin. 

Muutamia löytöjä:


Newbie haalari 74 4€, eli vasta ensi kevääksi.  (vaati muutaman pesun tahrojen takia)
Nalle haalari 50 H&M, näitä löytyy monessa eri koossa, kyseinen taitaa olla saatu.
Uusi Lindex jumpsuit 68
Välillä on kiva ostaa jotain uuttakin, kuten yllä oleva Lindexin Jumpsuit.
Doomoo imetystyyny 20€






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti