tiistai 12. lokakuuta 2010

Aamukahvi

Ennen en juonut kahvia ollenkaan, jos join se tapahtui jostain syystä aina ihan liian myöhäisenä ajankohtana ja sitä seurasi todella ärsyttävä unettomuus. Väsytti niin vietävästi, mutta uni ei tullut. En myös erityisemmin pitänyt kahvin maustakaan, tuoksu on aina ollut hyvä ja vaikken kaffeesta välittänytkään tuoksuttelin mielelläni vastajauhetun kahvin aromeja.

Kaikki kuitenkin muuttui yhtenä päivänä, Singaporessa ollessani todella väsynyt. Istuttiin kahvilan terassilla kavereiden kanssa ja he kehottivat ottamaan vanilja latten, että jaksaisin kierrellä mukana kaupoissa koko päivän. Hyvältähän se maistui kun sokeria vaan tarpeeksi lisäsi. Sen jälkeen aloin juomaan erinäisiä "cafe latte" juomia aina silloin tällöin kun väsytti. Aasiassa asuessani löysin myös ihanat jääkahvi-tölkki-juomat, joita sai jokaisesta pikku kiskasta, ne kävivät hyvin aamupala juomana kun siellä kuumuudessa ei mitään lämmintä tehnyt mieli juodakkaan. Täältä Suomesta en sitten löydä niitä edes suuresta lähi s-marketista ja frezzamokan hinta on muutenkin mielestäni ihan käsittämättömän korkea.
Suomeen muuttaessani, aluksi kotiin muutti mutteripannu ja maidonvaahdotin, joilla saa mielestäni erittäin hyvää lattea valmistettua viikonloppuaamuisin, mutta eräänä päivänä mies tuli sitten tuollaisen härpäkkeen kanssa kotiin. Siitähän se sitten lähti...
Ihana italialainen Saeco on palvellut meitä jo uskollisesti useamman vuoden. Jauhaen aina tuoreista pavuista kahvit napin painalluksella. Kahvin aromia ja voimakkuutta saa säädettyä nappuloita kääntelemällä, itse pysyn edelleen suhteellisen miedoissa mauissa.

Kahvipapuja ostan aina ison säkin, sillä pienet pussit kuluvat välillä ihan uskomattoman nopeasti, ja sitten juuri kun vieraille on tarjoamassa kahveja huomaa, että papuja löytyy ehkä yhteen kupilliseen. Kahvilaaduissa on ihan huimia eroja, joihin en ole vielä ihan päässyt kiinni. Joten tyydyn nyt tällaiseen ns. "halpis" tavaraan arki käytössä.


Koska aamuisin herään aina viime tingassa, en ehdi kotona juurikaan kahvia nautiskella, pakkaan aamukahvin mukaan Starbucksin termosmukiin. Joka on muuten aivan loistava! Usein juon kahvin vasta työpaikalla, koneen ääressä uutisia ja blogeja lueskellen, kahvi pysyy hyvin lämpimänä mukissa n. 1/2h riippuen kuinka kuumaksi maidon lämmittää. Parasta näissä mukeissa on varmaan se, että vaikka ne kuinka pyörii kassissa välillä nurinpäin, niin silti niistä ei vuoda mitään! Omistan myös bodumin kahvimukin, joka taas vuotaa tosi ikävästi laukkuun vähänkin kallistuessaan, joten sen käyttö on nyt jäänyt. Samalla mukit tuovat muistoja matkoilta, joilta ne on ostettu:)
Aamukahvi on yleensä päiväni aina kahviannos. Tämä voi kuullostaa hassulta, mutta vieläkään tavallinen suodatinkahvi ei maistu, eikä varmaan ikinä tule maistumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti