perjantai 19. marraskuuta 2010

Beaujolais Nouveau on taas täällä!






Marraskuun kolmantena torstaina eli eilen 18.11 ilmestyi Alkon hyllyille tämä joka vuotinen kausituote. Tämä uuden sadon viini lanseerataan ympäri maailmaa samaan aikaan aina, joka vuosi marraskuun kolmantena torstaina. Päivää pidetäänkin viini-ihmisten joukossa yhtenä odotettuna "viinivuoden" päivänä.
Mitä sitten on Beaujolais Nouveau on? Se on ranskalainen Gamay-rypäleestä valmistettava Beaujolais-alueen viini. Nouveau on ensimmäisiä valmistuvia viinejä vuotuisesta sadosta ja tunnetuin Beaujolais Nouveau -tyyppinen viini. Viini valmistetaan erityisellä hiilidioksidimenetelmällä, joka mahdollistaa sen nopean kypsymisen.

Beaujolais Nouveau Mommessin 7,45 €
Beaujolais Nouveau viini on parhaimmillaan, kun se nautitaan hieman viilennettynä, 10–14 –asteisena. Se säilyttää hedelmäisen luonteensa ja parhaat ominaisuutensa noin kuuden kuukauden ajan. Beaujolais nouveau sopii hyvin buffetpöydän viiniksi ja mutkattomaan yhdessäoloon. Sen kanssa maistuvat muun muassa juustot, sipulikeitto, piiraat, laadukkaat makkarat, pateet ja salaatit. Täyteläisempi beaujolais villages nouveau sopii myös esimerkiksi kananpojan ja muiden kevyehköjen liharuokien kanssa.

Beaujolais Villages Nouveau Pierre Dupond 8,39 €
Beaujolais viinit taitavat olla taas nousussa muutaman vuoden taantuman jälkeen. Tämä uusi viini on esimerkiksi hyvä syy järjestää juhlat! Monet tosin sanovat, että tämä nopeasti käyttämällä valmistettu viini aiheuttaa helposti päänsäryn. Viinin hinta pistää myös miettimään, sillä yli 8 € saa jo kohtuullisen hyviä punaviinejä, jotka tarjoavan enemmän vastinetta rahalle ruuan kanssa ja muuten vaan nautiskeluun.

Taidampa kuitenkin perjantai maisteluun tuon edullisemman vaihtoehdon käydä kipasemassa alkosta kotimatkalla.

kuvat ja tiedot: http://www.alko.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti