tiistai 23. marraskuuta 2010

Sushi time!

Rakkauteni sushiin on alkanut jo lähes 10 vuotta sitten. Silloin tämä taivalliinen herkku oli aika harvinaista tavaraa Suomessa, mutta paljon matkusteleva isäni oli niihin niin tykästynyt, että toi mukanaan levät ja matot maailmalta ja yritimme pyöritellä kotitekoisia susheja heikkojen ohjeiden avulla.

Nyt sushista on tullut kaikkien saatavilla olevaa herkkua. Lähes kaikki ystäväni pyöräyttelevät sushit kotonaan, lähi Prismasta saa tuoretta sushia ja uusia sushiravintolota avataan kuukausittain. Myös jo kauan Euroopassa suositut sushi buffetit alkavat rantautumaan suomeen.

Tyydyn usein omatekemään sushiin, koska mielestäni teen jopa parempaa sushia kun halvat lounas buffat, jotka tarjoilee sushia muun ruuan ohella.

Yksi tälläinen löytyy Tammistosta ja Espoon keskuksesta, ravintola Ju Fu. Lounasbuffa maksaa 8,50 € ja mielestäni hintaansa nähden ruoka on ihan ok, tarjolla on siis n. 5 erilaista sushia (lohi nigri, kasvis maki, ym...) lisäksi kiinalais-thai ruokalajeja löytyy n. 6 erilaista. Paikka on lounasaikaan yleensä tupaten täynnä ja jostain ihmeen syystä saanut eat.fi:ssä suhteellisen hyvät arvostelut




Kävimme myös viikonloppuna testaamassa uusiin tiloihin muuttanutta Ravintola Kotoa, perjantaina sopivasti ilmestyneessä HS:n Nyt liitteessä oli juttu Helsingin Japanilaisista ravintoloista (löytyy täältä). Ravintoloiden laatu oli arvioitu hyvin tasalaatuiseksi kaikki taisivat saada 3 tähteä kriitikolta.

Meidän kokemuksemme Kotossa ei ehkä kuitenkaan tällä kertaa yltänyt ihan 3 tähden arvoiseksi. Useat meistä söi alkuun muutamat maki rullat ja päälle teriyaki marinoitua kanaa tai kalaa. Tilaukset otettiin nopeasti vastaan eikä ruokaa tarvinnut kauaa odotella. Sushi oli tuoretta, mutta pääruokanani syömäni teriyaki kana oli mielestäni täysin samaa tasoa kun jossain Malesian tai Thaimaan suuren ostoskeskuksen foodcourtissa syömäni pikaruoka-kana teriyaki. Onneksi annoksen hinta ei ollut kuin reilu 10€, enempää en olisi siitä suostunut maksamaankaan.

Ongelmat alkoivat kuitenkin laskun maksun aikaan. Jouduimme pyytämään laskua 2 kertaa, lasku viimein saatiin eteemme n. 20min odottelun jälkeen. Suomalaiseen tapaan maksoimme erikseen laskumme (tiedän hankalaa!!) ja näin korttimaksujen höylääminen viideltä hengeltä kesti 15min! Kun viimein saimme korttimme takaisin, mainitsimme toimituksen kestäneen hieman kohtuuttomen pitkään, mitään anteeksipyyntöjä ei tullut vaan tokaisu "tässä nyt on muitakin lähdössä ja vain yksi pääte". Ymmärretään!, mutta silti voi pyytää anteeksi asiakkailta, jotka odottivat maksutoimitusta yli 30min, kuivin suin.

Uusi Koto on hivenen suurempi kuin vanha, mutta kalusteet taitavat olla samat. Tai ainakin aivan samanlaiset. Sali on yhtenäinen ja kaipaisi tekstiilejä tai akustiikkalevyjä pehmentämään akustiikkaa. Salissa oli meinaan semmoinen meteli, että aika kovalla äänellä ja tarkalla kuulolla sai seurueen kanssa kommunikoida.

Sushi sopii mainiosti illanviettoihin ja maki-rullia voi pyöritellä yhdessä kavereiden kanssa, samalla viiniä nauttien.Kuvat on taanoiselta ex-tempore sushi-illalta. Tiedän, että sushin kanssa valkkari toimii paremmin, mutta jostain syystä moni ystäväni on vannoutunut punaviinin juoja. California rullista puuttuu myös seesamin siemenet.. mutta hyvää oli silti, niinkuin aina:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti