keskiviikko 3. marraskuuta 2010

mitä on Marraskuu?

Marraskuu taitaa olla vuoden ikävin kuukausi, ainakin kuun alku. Loppukuusta alkaa jo joulun odotus, kaivellaan valosarjoja esille, mietitään joululahjoja, pikkujoulubileitä, glögiä, pipareita, joulukoristeita ym.... Sekä odotetaan veronpalautuksia, itse lukeudun niiden onnekkaiden joukkoon, jotka palautuksia saavat:)



Mitä Marraskuu sitten on wikipedian mukaan... "Suomessa marraskuu on etelässä lyhyiden ja harmaiden päivien, syysmyrskyjen, syyssateiden ja monesti myös ensilumen aikaa. Etelä-Suomessa marraskuu on pääosin synkkä ja lumeton, sateet tulevat etelässä useammin vetenä tai räntänä kuin lumena, tosin lyhet lumiset jaksot ovat Etelä-Suomessakin jo tavallisia" Aika kuvaavaa vai mitä? Marraskuun alussa saamme nukkua yhden tunnin enemmän aamulla, ja herätä valoisampaan aamuun. Mutta illan pimeys vastavuoroisesti tulee entistä aikaisemmin. Päivät lyhenevät ja unentarve lisääntyy merkittävästi. Minä menen helposti ns. puoliteholle vuoden pimeimpinä kuukausina; tunnit työpäivän jälkeen tuntuvat niin vähäisiltä ja seitsemän jälkeen illalla kotoa poistuminen vastenmieliseltä. Aamulla herääminen on hankalaa.

Vaikka marraskuu onkin vuoden ikävin kuukausi, löytyy siitäkin hyviä puolia. Kun työpäivän jälkeen saapuu kotiin, ei aurinko enään paista, jos nyt edes on näyttäytynyt koko kuukauden aikana, on jo hämärää ja pölyt, lika ym.. eivät näy niin selkeästi. Itse ainakin selviän marraskuussa aina paljon vähemmällä siivoamisella. Koska illat ovat hyvin aktivitetti vapaita, koiran lenkityksen jälkeen on aikaa lukea, katsoa lempisarjoja, neuloa uusia kaulaliinoja, kokeilla uusia reseptejä, vaan oleilla, sytyttää ja nauttia kynttilän valosta, hyvästä viinistä ja ehkä palasta juustoa.

Jos olisi mahdollista pakenisin Marraskuuta jonnekkin lämpimään, auringon paisteeseen ja palaisin takaisin akut ladattuna täyteen aurinkoa, joka kummasti auttaa jaksamaan läpi tämän synkän kuukauden.


Haikeana siis ensilunta ja joulun alkua odottaen toivotan kaikille hyvää alkanutta marraskuuta ja voimia selviytymiseen tästä pimeydestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti