perjantai 26. marraskuuta 2010

Puikot heilumaan!

Uusin harrastusvillitykseni on kutominen tai oikeastihan se on neulomista, mutta olen pienestä pitäen tottunut puhumaan kutomisesta, joten jatketaan sillä. Peruskoulussa en ollut mikään käsityömestari ja kutominen ei todellakaan kuulunut suosikki puuhiini. Jostain sain kuitenkin kipinän kutomiseen tänä syksynä ja muutaman kaulurin ja monta keskeneräistä on jo tullut väännettyä.


Pipo ja kauluri ohje

Jos kaikki peruskoulun opit ovat jo unohtuneet aivan mahtava sivusto kaikenlaisten käsitöiden kertaamiseen on Käspaikka , jos näiden videoiden ja ohjeiden avulla ei oikeat ja nurjat silmukat luonnistu niin ei sitten millään. Samaiselta sivustolta voi bongailla myös ohjeita vaatteiden, asusteiden ja sisustusjuttujen neulomiseen.

Novita Tempo
Monta oikein ihanaa ohjetta olen löytänyt ihanan pirtsakan Kaitaliinan blogista, myös Novitan sivustoilta löytyy hyviä ohjeita ihan aloittelijallekkin.
Kauluri Novitan Crystal langasta ohje


 Pääosin olen neulonut paksuista langoista, sillä niillä syntyy tulosta nopeasti ja neulominen on suhteellisen helppoa. Lankoihin sun muihin tarvikkeisiin erikoistuneessa kaupassa en ole vieraillut, mutta tarvitsemani langat olen löytänyt lähi Prismoista ja Anttiloista. Helposti neulottavia lankoja ovat ainakin Novitan Tempo ja  peljetteja sisältävä Crystal

Novita Crystal

Viikonloppuna taas mallaan itseni mukavasti sohvalle viltin alle otan lasin glögiä ja pistän kutimet laulamaan.

2 kommenttia: