keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Kurkistus pihalle

Pääsimme muutamaan uuteen kotiin vasta elokuun alussa, joten piha on täysin edellisten asukkaiden jäljiltä.

Ihan ok hyvin hoidettu, vähän liikaa kasveja minun makuun. Aidan ja kasvien väliin jää turhaa tilaa etenkin tuonne aitojen nurkkaan. Suunitelmissa on keväällä kasvattaa nurmikon osuutta ja karsia ja pienentää nykyisiä kasveja, joita en ole vielä kaikkia edes tunnistanut:)

Aitaa reunustaa myös suuret sireenit (alla olevassa kuvassa oikealla), jotka aijon ihan huoletta lyhentää niin että aurinko pääsee kunnolla paistamaan. Haaveena olisi saada yrittimaa johonkin kohtaan, en tiedä mihin nyt laittaisin ruukussa kasvattamani monivuotiset ruohosipulin ja timjamin. Talvehtivatkohan ne ihan ok ruukuissa...
Omenapuu myös varjostaa hieman ikävästi pihaa. En ole edes varma onko kyseessa vain koristeomenapuu. Suurin osa ompuista on meinaan aikas pieniä, mutta ihan ok makusia. Tosin suuri osa on maahan tippuessaan joutunut jätesäkkeihin:(

Osasta ajattelin keitellä sosetta
Säiden muuttuessa syksyisiksi jo elokuun puolivälissä jäi meidän pihahengailut aika vähälle tänä kesänä. Jotain kalusteita sinne saatiin kuitenkin hommattua, kiitos huonekaluliikkeiden hyvien alemyyntien.
Polyrottinkikalusteiden pitäisi kestää ulkona talven yli. Ovat kuitenkin katoksen alla. Lämpölampun alla tarkenee edelleen nauttia iltateetä ja nauttia kynttilöiden valosta.

Lyhdyt on aivan ihania, ja voisin ostaa niitä aina vaan lisää ja lisää:) Sijoituspaikkojen puute vaan tulee vähitellen vastaan.
Nämä Ikean aurinkokenno-lamput on tosi hauskan näköisiä hämärällä. Nyt ei vaan auringon määrä enään oikeen riitä lataamaan akkuja ja jaksavat palaa vain toista tuntia pimeän tultua.
Bauhausista hankituista aurinkokenno-lyhdyt 10kpl 12,90.Vähän sama ongelma näiden kanssa, auringon valo ei riitä enään. Mutta palaessaan reunustavat nurmikon kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti