perjantai 3. syyskuuta 2010

Uudet ovet

Uusi kotimme koki jotain muutoksia ennenkuin asetuimme taloksi. Teimme pienen pintarempan, jolla mielestäni onnistuneesti saatiin raikastettua ja päivitettyä asunnon 80-luvun ilmettä 2000-luvulle. Tiputtelen tänne blogiin vähitellen ennen ja jälkeen kuvia.

Aloitetaan pienestä, mutta ei todellakaan vähäisimmästä osasta. Eli vaatekaappien ovista.


Kuten kuvista näkee kaapinovet ja etenkin vetimet ovat parhaimmat päivänsä nähneet ja auttamatta tyyliltään vanhatavat (eikä millään hyvällä tavalla). Muoviset vetimet tekevät kaapeista halvan näköiset ja kaapinovien väri on jokin likaisen kerman, beigen ja nuden välillä.
Remmonttibudjettimme oli tarkaan laskettu ja kaapinoviin ei kovin suurta osaa budjetista jäänyt. Paras vaihtoehto olisi ollut purkaa koko kaapisto ja asentaa tilalle moderni liukuovellinen kaapistoihanuus, jonka sisälle mahtuu uskomattomat määrät vaatetta nätisti järjestettynä. No tälläkertaa piti selvitä alle 100€ budjetilla. Eli ratkaisuna maalaus ja uudet vetimet!

Viimekuun aikana Bauhausista tuli hyvinkin tuttu paikka ja sieltä lähdin nytkin maaleja ostamaan. Päädyin halvemman hinnan takia Sadolin-merkin maaleihin ja vaahtomuovi-telaan.



Työvaiheista ei ikävä kyllä ole kuvia mutta ne meni jotakuinkin näin:

-Ensin ruuvataan vanhat vetimet pois ja heitetään no roskiin!
-Telalla levitetään tartuntapohjamaali, jonka annetaan kuivua vähintään 2h
-Telalla kiiltävä kalustemaali (hankalat paikat tietty pensselillä)
-Uudet vetimet paikoilleen ja Voilá

Sadolinillä löytyi molempia maaleja vesiohenteisena. Vesiohenteinen maali on helpompi pestä pois teloista ym.. ja hajuhaitat on paljon vähäisempiä. Ovia oli yhteensä 8 kpl+yläkaapit 2 huoneessa niihin riitti reilusti 0,9l tartuntapohja ja juuri ja juuri 0,9l kiiltävä kalustemaali. Kustannukset teloineen oli n. 45€

Vetimet hankinttiin yllättäen Ikeasta ja maksoivat n. 4€ 2kpl eli yhteensä 32€

Lopputulos näyttää jotakuinkin tältä:



Yhteenlaskuettu kustannus uusille modernisoiduille kaapinoville oli siis n. 80€ ja itse työhön meni aikaa n. 2,5h

2 kommenttia: