perjantai 17. syyskuuta 2010

Nelisilmänä eloa ja hankintoja

Nelisilmänä eläminen on välillä todella ärsyttävää. Jouduin hankkimaan / sain ensimmäiset silmälasini vasta lukion ekalla. Aluksi lasien käyttäminen oli tottakai todella outoa ja pidin niitä vain tunneilla ja bussia odottaessa. Vähitellen tarkasti näkeminen alkoi tuntua sen verran mukavalta, että lasit pysyivät päässä pidemmän aikaa. Nykyään siis aamusta iltaan.

Suomessa silmälasien käyttö on varsin yleistä optiomerian sivuilta löysin tutkimuksen jonka mukaan noin 50% suomalasista käyttää silmalaseja säännöllisesti. Siksi lasien käyttö ei nyt aikuisiällä tunnukkaan yhtään hankalalta ja tyylikkäitä kehyksiä on tarjolla mielin määrin. Ulkomaille mennessä olen kiinnitänyt huomioita, että esimerkiksi Englannissa katukuvassa ihmisillä on paljon vähemmän silmälaseja päässä kuin Suomessa. Ilmeisemmin ihmiset käyttävät paljon piilolinssejä, eivät ole yhtä likinäköisiä kuin me suomalaiset tai kulkevat kadulla puoli sokeana. Käsittääkseni suomessa on tapana aika herkästi määrätä silmalasiresepti jos näkö poikkeaa vähänkin normaaliarvoista.

Lemppari kehysvalmistajat sattuvat jostain syystä olemaan myös siitä kalliimmasta päästä, upeita kehyksiä tekee mm. Burberry, Gucci, D&G, Dior ym... Tällöin hintaa kertyy kehyksille n. 400-500€. Vaikka laseja käytänkin päivittäin, jostain syystä olen todella pihi niiden suhteen. Eli omistan tasan 2 käyttökelpoiset silmälasit joista toisia käytän ehkä 1-2 krt kuukaudessa. Olisi ihana omistaa useita erilaisia kehyksiä joista aina valita parhaimmat somistamaan päivän asukokonaisuutta.

Gucci

Uusien lasien hankinta on ollut listalla jo kuukausia, mutta jostain syystä en ole saanut aikaiseksi mennä kauppoihin laseja etsimään. Nyt sain viimein varattua ajan optikolle ja haaveissa on ostaa suhteellisen neutraalit laadukkaat merkkikehykset, todennäköisesti jonkin yllämaittujen merkkien mallistoista.



Guess
Lisäksi löysin Mia's - blogista vinkin netissä olevasta silmälasikaupasta Favoptic. Favopicissa ei ole merkkikehyksiä, jolloin kehysten hintakin on varsin huokea. Tämä tarkoittaa ainakin minulle sitä, että voisin ostaa vähän erikoisempiakin malleja, joita olisi kiva joskus käyttää. Ei ehkä päivittäin, mutta silloin tällöin sopivan asun löytyessä. Nämän kehykset voivat olla voimakkaaman väriset ja erikoisemman malliset ja niihin saa myös kyllästyä:)

Parasta Favopticissa on, että sieltä voi tilata sovituskehyksiä ilmaiseksi kotiin kerralla jopa 6kpl ja sovitella rauhassa, jonka jälkeen lähetetään itse tilaus jos sovitusmalleista löytyy sopiva kehys.

No klikkailin sitten sovituskoriin seuraavat mallit:



Näistä saa muuten halutessaan myös aurinkolasit! Katsotaan sitten sovittamisen jälkeen mihin päädyin vai päädyinkö mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti