torstai 9. syyskuuta 2010

Matkahaaveilua 1/3

Kesälomani oli niin tynkä pätkä, että tuntuu ettei lomaa olisi ollutkaan. Lomani oli huimat 8 päivää, joista ensimmäiset 4 olin mökillä auttamassa saunatuvan rakentamisessa ja loput 4 hoidin omaa muuttoani ja remppaa uuteen kotiimme. Joten suurin osa ihanista heinäkuun helteistä meni rempatessa tai toimistolla hikoillen ja lomasta haaveillen.

Mökin rakennus ja pulahdus järveen oli oikein mukavaa näissä lämpötiloissa


Lyhyellä lomalla oli myös osittaiset syynsä siinä, että säästin lomapäiviä synkän talven varalle ja mahdolliseen viikon kahden aurinkoiseen irtiottoon. Viimeisimmät reissut ovat olleet melkein hektisiä kaupunkilomia. Jostain syystä en osaa ottaa iisisti kaupunkilomilla, tai sitten aikaa on aina varattu yksinkertaisesti liian vähän kaikkeen suunniteltuun ohjelmaan verrattuna. Ja tottakai shoppailemaankin pitää ennättää:)

Lähiaikoina on tullut matkustettua jo ennalta tuttuihin kohteisiin, joten nyt kaipaisinkin jotain uutta. Olemme pääosin harrastaneet omatoimimatkailua, eli suunniteltu reitti itse, etsitty halvat lennot ja sopivat hotellit jne.. Mielessä pöyrii nyt muutamia eri vaihtoehtoja minne tekisi niin mieli päästä!

1. New York + Mexico

Nykissa olen yhden uuden vuoden viettänyt ja vitsit mikä paikka! Nykiin tulen varmasti palaamaan monet kerrat, sillä siellä tekemistä ja näkemistä riittää, shoppailusta puhumattakaan.

Broadway Upper West Side - alueen nurkilla


Täällä tuli muutama tunti vietettyä vuodenvaihteen ale-hulinoissa:)

 Eli siis Nyki olisi välietappi matkalla Meksikoon. Ehkä paremminkin välietappi matkalla takaisin Meksikosta, ettei tarvitse kaikkia ostoksia raahata mukana koko reissua:)

Meksikon kohteisiin en ole vielä eritysemmin perehtynyt, kriteereinä on hyvät sukellusmahdollisuudet, suhteellisen hyvät yhteydet, mutta ei mikään pahimmasta päästä oleva turistirysä. Nyt ei siis haeta mitään Teneriffa-meininkiä.

 Matkatoimistojen tarjontaan kuuluu vakio tarjontana ainakin Playa del Carmen ja Cancún. Nämä kohteet ovat kuitenkin turistien keskuudessa varsin suosittuja ja itse kaipaisin, ehkä vähän rahallisempaa paikka lomanviettoon. Lomaltani siis kaipaisin:

Rantoja
Rantamaisemaa (kuva täältä)

rantamaisemaa (kuva täältä)

Hyvää ruokaa

Avokado salaatti (kuva täältä)

Quesadillas (kuva täältä)





Margaritas (kuva täällä)

(kuva täällä)
 
Aktivitteettjä


Sukellusta (kuva täällä)
Meksikossa olisi kaikin puolin täydellinen seuraavaksi lomakohteeksi, tosin tälläiseen yhdistettyyn kaupunki/rantalomaan täytyisi varata vähintään 2 viikkoa aikaa, budjetista puhumattakaan:)

ps. en ymmärrä mitä fontin koolle kävi postauksen puolessavälissä, en jaksa enään tapella bloggerin kanssa. Eiköhän asian ydin kuitenkin tule selville pienemmälläkin fontilla





1 kommentti:

  1. Mahtavia kuvia, itselläkin alkaa matkajalka vipattaa! Mulla vaan on niin tautinen lentopelko, että se rajoittaa tosi pahasti matkailua. Viiden-kuuden tunnin lento on pisin mikä menee. Se tarkoittaa Nykiin mennessäkin välilaskua Lontoossa. Haaveillahan toki aina saa, ja suunnitella :) ja niin mä teenkin. Marraskuussa toivon mukaan matkaan jonnekin.

    VastaaPoista